Regulament oficial al concursului ”AS Dance&Music Competition”

 

Concurs de dans - 5 martie 2023

ORGANIZATOR:  

            Organizatorul Concursului ”AS Dance&Music Competition” este Asociația DansAS (denumit in continuare “Organizator”) cu sediul in București, Aleea Perișoru nr. 5, sector 3, CIF 23506385, banca BRD sucursala Theodor Pallady, reprezentată prin Mădălina Teodorescu în calitate de Vicepreședinte al asociației, în parteneriat cu Palatul Național al Copiilor din București, bd. Tineretului nr. 8-10, sector 4 , unde se desfășoară concursul ADMC in datele de 4 și 5 martie 2023.

           Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica Regulamentul pe parcursul desfasurarii Concursului, avand obligatia de a anunta publicul in mod oficial, in aceeasi maniera in care a fost facuta si informarea initiala, pe pagina oficiala de Facebook. http://facebook.com/dansas.ro  Astfel de modificari vor fi facute publice cu cel putin 24 (douazeci si patru) de ore inainte de intrarea lor in vigoare.

Coordonatorul  concurentului/scolii/grupului/trupei face inscrierea in concurs prin completarea fisei de inscriere. (online)

 

NIVEL EXPERIENTA:

        

Hobby(amatori)  -  copii care frecventeaza  cursurile de dans în sistem de educație nonformală ( 2-4 ore de curs/săptămână).

            Pre-Profesioniști (PRO)– copii care urmează cursuri de balet în Liceele vocaționale, școli particulare, mai mult de 4 ore curs/săptămână.

 

 

SECTIUNI:

 • Solo
 • Duet/ trio
 • Quartet
 • Grup – 5-12 persoane
 • Trupa – peste 13 persoane

 

VARSTA: 

 • 4 - 6 ani
 • 7 - 9 ani
 • 10-12 ani
 • 13-15 ani
 • 16-18 ani
 • peste 19 ani

 

CATEGORII DE DANS:

 • Dans clasic(ballet)
 • Dans de caracter
 • Dans național si international/folclor/etno-stilizat
 • Dans modern/contemporan
 • Dans liric
 • Open
 • Acrodance/gimnastica ritmica si aerobica
 • Majorete
 • Jazz/ show-dance
 • Step
 • Music-Hall
 • Latino/Salsa/bachata
 • Street dance/ hip-hop/ breakdance
 • MTV commercial
 • K-POP

 

 

DURATA:

 

 • Solo – max. 2.30 minute
 • Duet /Trio – 3.00 minute
 • Quartet – max. 3.00 minute
 • Grup – max. 4.00 minute
 • Trupa – max. 4.00 minute

 

Participanții se pot inscrie la toate sectiunile de dans!

         Cu mentiunea de a anunta organizatorul cu privire la timpul necesar pentru schimbarea costumelor , in cazul in care acestia participa in concurs cu mai multe dansuri. Acest lucru este necesar pentru realizarea desfasuratorului concursului. Ordinea de desfășurare a concursului va fi comunicata concurentilor inaintea inceperii concursului si afisata pe site-ul concursului. (dansas.ro)

- În timpul concursului prezența concurenților în culise este obligatorie cu cel puțin 3 momente înaintea intrării în scenă.

- Este obligatorie pentru toate persoanele care vor avea acces în instituție respectarea normelor de disciplină competițională, un comportament civilizat, care să nu aducă prejudicii fizice sau morale oricărui participant la eveniment.

- ACCESUL  ÎN SALA DE CONCURS SE FACE PE BAZA DE BRATARA (30 de lei /spectator)!

- Bratara de acces poate fi procurata inainte de ziua de concurs de la organizatori (detalii pe site-ul de concurs) si/sau in ziua concursului.

 Accesul la scenă și backstage este limitat doar pentru dansatori și coordonatori (profesor, antrenor, instructor, coregraf) pe baza bratarii primite de la organizatori(gratuit).

Organizatorii își rezervă dreptul de a opri înscrierea, dacă numărul de coregrafii depășește timpul alocat concursului .

  Înscrierea este validată după introducerea datelor în fișa de înscriere și achitarea taxei de participare.
- Încadrarea pe categorii de vârstă se face în funcție de vârsta solistului exprimată în ani, luni (ex: 11,4) sau vârsta medie a grupului exprimată în ani, luni (ex: 13,7), la data concursului. După introducerea datelor de naștere ale dansatorilor în platforma de înscriere, încadrarea se va face automat.
- Concurenții pot opta pentru înscrierea la una și numai una dintre cele 2 divizii, hobby sau pre-profesional, certificând corectitudinea pe baza unei declarații profesionale.
- Concurenții care studiază dansul în timpul liber, urmând o formă de studiu între 2 - 6 ore / săptămână, vor opta pentru secțiunea hobby
- Școlile vocaționale de stat sau școlile, studio-urile, cluburile private, precum și concurentții care studiază intensiv una sau mai multe discipline coregrafice (mai mult de 8 ore / săptămână), se vor înscrie într-o secțiune distinctă, numită divizia pre-profesional.
- La secțiunea dans clasic este permisă utilizarea pantofilor de balet pointes, începând cu vârsta de 10 ani, într-o categorie specială, I.S
- Organizatorii asigură condiții tehnice profesionale privind spațiul scenic, sunet și lumina. Scena are dimensiunile: lățime - 12 m, adâncime - 10 m.
- Sunt admise pe scenă obiecte scenografice de dimensiuni reduse, care pot fi manevrate de concurenți. Nu intră în sarcina organizatorilor manevre tehnice suplimentare legate de scenografia personală.

 

DONAȚII CONCURS: 

 • Dans solo – 130 lei/ participant / pentru fiecare dans
 • Dans duet/  trio –100 lei participant / pentru fiecare dans
 • Dans quartet – 90 lei /participant/ pentru fiecare dans
 • Grup /Trupa – 75 lei participant / pentru fiecare dans
 • Pretul este pentru fiecare dansator/moment artistic.
 •  În caz de neprezentare la concurs, donația nu se restituie! 

          Fiecare instituție / școală / club va completa câte o fişă de înscriere pentru fiecare dans (atașând lista cu copiii participanți și data nașterii), cât și asumarea de responsabilitate,  pe care o va trimite  pana la data de 3 martie 2023.

          În ziua concursului participanţii vor avea asupra lor copie xerox dupa certificatul de nastere și tabele cu participanții școlii .

 

                   JURIZARE:

TEHNIC:

sincron

calitatea execuţiei pasilor

precizia miscarilor

COREGRAFIE:

complexitatea şi spectaculozitatea coregrafiei

desene coregrafice

intrari si iesiri din scena

aliniere

MUZICALITATE:

ritm

respectarea accentelor

INTERPRETARE:

expresivitate

costumatie adecvata stilului de dans

interpretare personala si de ansamblu

 

    Juriul va fi format din minim 3 persoane specializate în domeniul dansului .

        Deciziile juriului sunt incontestabile. Participanții/ profesorii/părinții  nu pot perturba membrii juriului în timpul concursului; este interzis accesul oricărei persoane în zona destinată juriului.

        Înscrierea la CONCURS atestă faptul că participanții sunt de acord cu regulamentul și deciziile juriului.

       Juriul are permisiunea de a reîncadra piesele coregrafice care au fost înscrise în mod eronat la o anumită categorie, fără  penalizări.

       Depasirea timpului aduce asupra sa depunctarea momentului artistic.

 

 PREMII  :

Trofeul  ”AS Dance&Music Competition”

Premiul I

Premiul II

Premiul III

Menţiuni

PREMII SPECIALE:

Premiu special pentru cel mai bun moment SOLO

Premiu special pentru cel mai bun moment DUET/TRIO/QVARTET

Premiu special pentru cel mai bun moment GRUP/TRUPA

Premiu special pentru costume/SHOW

 

Cheltuielile de transport şi cazare vor fi suportate exclusiv de către participanţi.

Toate momentele coregrafice trebuie să respecte din punct de vedere vestimentar și coregrafic vârsta copilului.

Înscrierea se face pe platforma on-line, pe site-ul www.dansas.ro și completarea câmpurilor solicitate. Încărcarea muzicii pentru fiecare piesă de concurs este obligatorie, până la data de 20 februarie 2023
- Înscrierea este validată după introducerea datelor în platforma de înscriere și achitarea donației, in contul :

  (La detalii de plată ale transferului bancar trebuie menționt DONAȚIE- numele concurentului/grupului/școlii de dans)

 

ASOCIATIA DANSAS

CIF 23506385

CONT IBAN RO83BRDE441SV09465184410 in  RON,

 B.R.D. - G.S.G., codul SWIFT: BRDEROBU

 

- Încadrarea pe categorii de vârstă se face în funcție de vârsta solistului exprimată în ani, luni (ex: 8,6) sau vârsta medie a grupului exprimată în ani, luni (ex: 11,3), la data de 3 martie 2023.

- La secțiunea dans clasic este permisă utilizarea pantofilor de balet pointes, începând cu vârsta de 10 ani, în așa fel încât să nu pericliteze sănătatea copilului.

- Organizatorii asigură condiții tehnice profesionale privind spațiul scenic, sunet și lumina. Scena are dimensiunile: lățime - 10 m, adâncime - 10 m.

- Sunt admise pe scenă obiecte scenografice de dimensiuni reduse, recuzită, obiecte care pot fi manevrate de concurenți. Nu intră în sarcina organizatorilor manevre tehnice suplimentare legate de scenografia personală.

 

Concurentii vor intra in concurs intr-o ordine stabilita de organizatori care va fi anuntata din timp.(pe site-ul dansas.ro)

Fiecare concurent va primi medalie a concursului si diploma de participare si un trofeu pentru fiecare scoala de dans inscrisa.

Concursul va incepe la ora 10.00 urmand ca fiecare participant/grup/trupa sa fie prezent cu cel putin o ora inainte de inceperea efectiva a concursului.

Neprezentarea pana cel tarziu cu o ora inainte de inceperea concursului atrage de la sine eliminarea din concurs.

De asemenea tentativa de frauda a concursului, abaterile grave de la prezentul Regulament si de la normele bunelor maniere vor duce la eliminarea din concurs.

Acord GDPR

Prin participarea la acest eveniment, se da acordul ”AS Dance&Music Competition” cu privire la fotografierea/inregistrarea video a participantilor, publicarea in mod gratuit a imaginilor din concurs pe site-ul dansas.ro sau pe alte canale(print,TV,online) in scopul prezentarii evenimentului. De asemenea in acest fel se da consimtamantul fiecarui participant cu privire la datele personale care vor fi salvate si procesate .

Datele personale vor fi prelucrate  și folosite pentru buna desfășurare a concursului, cât și a promovării, în conformitate cu prevederile Regulamentului UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi liberă circulaţie a acestor date, respectiv ale Legii nr. 190/2018 pentru punerea în aplicare a Regulamentului.

 

Declarație privind drepturile de autor

Acord privind prelucrarea datelor personale

 

 

Organizatori:

 

Presedinte onorific al concursului                               Director concurs

Maestru coregraf Aura Ghica                                Coregraf Mona Teodorescu                         

                                                                                 0727277262